Zelf je tuin ontwerpen

Geplaatst op: 11-02-2015 21:44:54

De tweede maand van het jaar is alweer in volle gang en heeft zelfs zijn winterse karakter al even laten zien. Februari! Jaja, de dagen lengen alweer lekker, nog even en de tuin komt weer tot leven!

Deze winter hebben wij zeker niet stil gezeten, door het prachtige zachte winterweer, konden wij lekker verder met onze hobby in de tuin!
Daarnaast hebben we voor jullie ook een prachtige ontwerp je tuin tool op onze site toegevoegd. Klik op deze link en maak je eigen tuin ontwerp!

 

Ontwerp je tuin

Tips voor je gazon in februari

Om mos tegen te gaan kan er op zure gronden nu kalk gestrooid worden, dit moet ruim 6 weken voordat er bemest gaat worden. Op kleigronden heeft kalken geen nut. Wacht tot het voorjaar en bemest na het verticuteren met compost. Op zure gronden heeft dit naast kalk ook een zeer positief effect.
 

Borders behandelen

Ook borders kunnen behandeld worden met kalk, eigenlijk geld hiervoor hetzelfde als voor het gazon. Let wel op dat je niet in de buurt van zuur minnende planten strooit!
Heesters en coniferen kunnen nu nog goed omgeplant worden als het niet vriest. Zo eisen ze in warme voorjaarsweken en zomer minder onderhoud.
 

Bloembollen in pot zetten

Omplanten van kuipplanten kan uitstekend in februari, om vast wat kleur in de tuin te brengen kun je al wat violen, primula’s en voorgetrokken bloembollen in een pot zetten. Let wel op een goeie afwatering van de pot, er moet een gat in de onderkant zitten.
 

Snoeien in februari

Appels en peren kunnen nu gesnoeid worden, de pruim en kers pas na of tijdens de bloeiperiode!
De meeste heesters die in of na de zomer bloeien snoei je nu ook, wij wachten hiermee liefst tot laatste week februari om de kans op strenge vorst zoveel mogelijk te vermijden. Voorjaarsbloeiende heesters kun je door snoeien, om zo bloei te houden dit jaar. Mocht je zwaar willen snoeien wacht dan tot na de bloei, of heb er vrede mee dat je een jaar geen bloemen hebt.
De druif, kiwi, esdoorn en berk nu niet meer snoeien! 


Mis je nog wat in deze korte en bondige tips?
Wees vrij om een aanvulling toe te voegen of vragen te stellen!
Veel plezier weer!
 

Lees meerReacties (0)

Reacties

Dit item heeft nog geen reacties.