Nazomer werkzaamheden voor de tuin

Geplaatst op: 11-09-2015 14:26:50

De nazomer is helaas voorbij! Tijd om aan de slag te gaan in de tuin! September is de maand om uw gazon te onderhouden. 
 

Gazon onderhoud

Nazomer onderhoud gazon

September blijft een uitstekende maand om een gazon te herstellen, of te vernieuwen. Graszaad kiemt nog goed en graszoden groeien nog snel vast. Ook een goed gazon heeft onderhoud nodig in september, zo is het belangrijk om nog een keer te bemesten met een organische meststof. Zo gaat het gras goed de winter in. Maai het gazon ook wat langer, zo krijgt mos in de winter minder kans. Mos groeit namelijk gewoon door bij een lage temperatuur, gras niet. Hulp nodig bij het onderhoud of de aanleg van uw gazon? Vraag hier je vrijblijvende offerte aan!
 

Borders vullen

Vaste planten kunnen nu weer goed in de tuinborders aangeplant worden, ze maken voor de winter nog nieuwe wortels aan, zodat ze goed de winter in gaan en volgend jaar zonder al teveel zorg goed groeien. Het goed aanplanten van borders vraagt om een plan waarin de standplaats, bloeiperiode, bloemkleur, hoogte van de plant, bladvormen en de soort grond allemaal zijn meegenomen. Wij helpen u graag met het samenstellen van jouw ideale border!

Rozen goed bij blijven houden, door oude bloemen te verwijderen kunnen ze nog prima een tijd doorbloeien.
 

Haag laatste keer snoeien

Groenblijvende hagen en heesters moeten begin september voor het laatst gesnoeid worden, wacht daar dus niet te lang mee. Bladverliezende hagen en heesters kunnen deze hele maand nog gesnoeid worden. Heb je geen tijd? Of is uw haag te hoog en te breed? Neem dan nu contact met ons op. We helpen u graag.
 

Kuipen en potten vullen

Eenjarige zomerbloeiers kunnen er nog mooi bij staan, maar sommige beginnen de moed al op te geven. Violen, struikheide en groenblijvers zoals Buxus, Hebe en Skimmia zijn mooie vervangers die in de herfst en winter uw terras ook nog op kunnen fleuren! Ze zijn weer volop verkrijgbaar op ons tuincentrum!
 

Hovenier Helpt

Gernell Hoveniers doet mee aan de actie Hovenier helpt. De laatste week van september 2015 staat in het teken van Hovenier Helpt. Hovenier Helpt is hét initiatief om Nederlanders de kans te geven om een hulpbehoevende te verrassen door aanpak van de groene omgeving met behulp van een hovenier. Iedereen kan een project aanmelden. Dit kan het vergroenen of opknappen van een tuin zijn, of een ander project. Je kunt iemand verrassen, een hart onder de riem steken en Nederland samen groener maken. Eind september worden de uitgekozen projecten bekend gemaakt. Voor meer informatie over Hovenier Helpt kijk hier

Lees meerReacties (2)

Reacties

UGG Outlet

Christopher Bailey, Burberry Outlet has always UGG Boots Outlet had a Coach Outlet cleaning out Coach Outlet the closet

2015-12-04 13:54:26
cialis_pills
It means the unaware best dose for daily cialis pills to enable the bumps in ground.
2016-11-17 09:45:57