Nuttige tips voor uw tuin

Geplaatst op: 02-06-2016 16:53:47

Daar zijn we weer, juni, de tijd vliegt en de groei zit er mooi in van het jaar! Ook deze maand weer wat nuttige tuintips en leuke acties waar Gernell Hoveniers aan meewerkt. Benieuwd? Lees hieronder meer!
 

Gernell Hoveniers helpt

Ook dit jaar staat de laatste week van september weer in het teken van het project Hovenier Helpt. Hovenier Helpt is hét initiatief om iedereen de kans te geven een hulpbehoevende te verrassen door aanpak van de groene omgeving met behulp van een hovenier. Iedereen kan een project aanmelden. Hovenier helpt is een initiatief van onze branche organisatie Tuinkeur. Lees hier meer over hoe u een klus kunt aanmelden. 

 

Groei en Bloei

Op een leuke manier kennis maken met Gernell Hoveniers? Dat kan! In de groei en bloei jaargids kunt u een kortingsbon vinden voor twee uur gratis tuinarbeid!. Neem contact op met Marc als u deze bon wil inleveren bij Gerrnell Hoveniers.
 

Vakantie plannen?

Nog even en de vakantie tijd breekt bijna weer aan, lekker natuurlijk, maar in de tuin blijft er gewoon werk. Gernell Hoveniers helpt je graag de boel onder controle te houden met een speciaal vakantie abonnement. Vooraf bepalen we de prijs, zodat je zorgeloos weg kunt en na de tijd niet voor verassingen komt te staan! Neem vrijblijvend contact met ons op.

Nuttige tuintips

Gazon

Na de voorjaarsbemesting in maart mag er nu weer bemest worden, gebruik organische meststoffen die meerdere maanden voeding af kunnen geven. Bemesten doe je het liefst voor de regen uit.
 

Gazon aanleg

Juni juli en augustus zijn ideale maanden om een gazon in te zaaien, de grond is nu lekker warm waardoor het zaad snel kiemt en onkruid minder kans maakt. Gernell hoveniers helpt u graag met de aanleg van uw nieuwe gazon! Klik hier voor meer info.

 

Vijver

Planten die te groot worden kunt u deels verwijderen. Mocht uw vijver nog wat groen zijn, heb dan nog even geduld voor u over gaat tot actie, als de planten weer op gang zijn kan dit vanzelf wegtrekken.
 

Snoeien

Hagen mogen deze maand weer gesnoeid worden, doe dit rond de langste dag. De hagen lopen daarna weer fris uit, later in de zomer snoeien we nog een keer. Probeer voor coniferen en buxus hagen bewolkte dagen uit te zoeken. Zo worden ze minder snel bruin. Heesters die uitgebloeid zijn mogen ook gesnoeid worden mocht dat nodig zijn.
 

Ongedierte

Als het warmer wordt neemt het aantal luizen en insecten ook explosief toe, het is de natuur, maar soms veroorzaken ze veel schade. Er zijn voldoende middelen verkrijgbaar op de tuincentra, mocht u professioneel en bekwaam willen bestrijden, dan staat Gernell Hoveniers voor u klaar
 

Lees meerReacties (2)

Reacties

generic_cialis
She rebelled for an major opium in her railway registry of delaware, buying generic cialis in uk.
2016-11-04 10:34:24
Jam
You Need  Obat limpa bengkak or  Usus buntu pecah you can get it  goo.gl/xP6vph
2017-06-13 03:48:56