Tuintips voor het voorjaar

Geplaatst op: 17-03-2016 12:37:59

Voorjaar! Jaja, een van de mooiste seizoenen van het jaar. Gooi de winterdepressie maar aan de kant, de winterjas in de berging, de schoffel uit het vet en de snoeischaar van de plank. We gaan weer aan de gang! 
 

Tuintips voorjaar

Gazon bemesten in maart

Het gazon mag nu zijn eerste bemesting hebben, het beste is een organische meststof, kunstmest liever niet gebruiken! verticuteren doen we pas als er goed groei in het gazon zit.

Een organische meststof geeft langer voedingsstoffen af aan het gazon en hoeft dus maar twee a drie keer per seizoen aangebracht te worden. het is beter voor het bodemleven en zorgt voor een constante groei. Kunstmest verzout de grond en zorgt voor een groei explosie waardoor het gazon veel sneller achteruit gaat.

 

Borders in maart

Vaste planten mogen nu afgeknipt worden, groenblijvende heesters en coniferen mogen nu ook weer gesnoeid worden. Voorjaars bloeiende heesters pas na de bloei snoeien.
Oud blad bij voorkeur verwijderen en de borders geheel schoonmaken. Hierna een klein laagje compost aanbrengen en klaar is kees! Klik hier als u hulp nodig heeft bij uw tuin onderhoud.

 

Vijver in maart

De vissen mogen al een beetje voedsel toegediend krijgen als het water een temperatuur van 10°C heeft bereikt. Kijk alleen uit dat ze niet te veel krijgen.. Naarmate de watertemperatuur stijgt komt de beplanting en bacteriecultuur weer tot leven die uiteindelijk de vissenpoep weer moet zuiveren, zo voorkom je algen in het water.
Verder mag de vijver vrij gemaakt worden van platenresten e.d. en de pomp mag weer aan.

 

Potten en bakken

Kuipplanten mogen nu naar een grotere pot verhuizen, of de grond ververst/bemest. Exotische soorten mogen bij mooi weer weer even wennen aan de buitenlucht.
Door perk goed in bakken te plaatsen haal je direct het zonnetje in huis!

 

Onderhoud door Gernell Hoveniers

Mocht je nou helemaal geen zin of tijd hebben voor tuinonderhoud, dan doen wij het graag voor je! neem eens vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken, we kunnen variëren van een keer in het jaar tuinonderhoud tot wekelijks tuinonderhoud. Voor iedereen wat wils!
En nog mooier! we wassen tegenwoordig ook nog de ramen van uw huis, kan het nog makkelijker?
Klik hier om contact op te nemen met Gernell Hoveniers
 

Eten uit uw tuin

Zaai nu uw groentes om er later heerlijk van te kunnen genieten! Op ons tuincentrum zijn alle zaden en voor gekweekte plantjes weer volop verkrijgbaar. lekker gezond ook! 

Lees meerReacties (1)

Reacties

generic
cialis generic cheapest price free shipping can offer the peace of mind to banish this 'performance anxiety' for good.
2016-10-18 10:56:20