De herfst is weer terug

Geplaatst op: 03-02-2016 20:30:07

Na wat ijzel en vorst is de herfst weer terug in Nederland. Door het zachte weer beginnen sommige heesters en planten alweer tekenen van leven te geven. Erg vroeg, dus eerder tijd voor actie!
 

Renovatie Tuincentrum Gernell

Vanwege de grote renovatie van ons tuincentrum zijn wij volop aan het werk om alles weer klaar te krijgen voor dit voorjaar. We houden voor jullie een blog bij, zodat jullie alle ontwikkelingen kunnen volgen! De blog is hier te lezen.
Verbouwing tuincentrum gernell


Tuin laten onderhouden

Jaarrond je tuin laten onderhouden, of alleen een goede snoeibeurt in het voorjaar? Wij helpen je graag! In de loop van februari beginnen we weer met het eerste onderhoud, we komen graag een keer langs om je wensen door te spreken en een vrijblijvende offerte te maken. Laat je gegevens hier achter, of bel met Marc (06 81 430 460) voor een afspraak.
 

Tuintips voor februari

Vorst in de tuin

Door de zachte weersomstandigheden is de natuur alweer volop in beweging. Mocht het nog matig of streng gaan vriezen dan is het goed om beplanting af te dekken als dat kan.
 

Onkruid weghalen

Bij deze weersomstandigheden groeit onkruid als eerste weer door, dit kan al snel gaan zaaien verder in het voorjaar, haal dit onkruid dus zoveel mogelijk weg.
 

Kalk op gazon

Om mos tegen te gaan kan er op zure gronden nu kalk gestrooid worden, dit moet ruim 6 weken voordat er bemest gaat worden. Op kleigronden heeft kalken geen nut. Wacht tot het voorjaar en bemest na het verticuteren met compost. Op zure gronden heeft dit naast kalk ook een zeer positief effect.
 

Kalk in borders

Ook borders kunnen behandeld worden met kalk, eigenlijk geld hiervoor hetzelfde als voor het gazon. Let wel op dat je niet in de buurt van zuur minnende planten strooit!
Heesters en coniferen kunnen nu nog goed omgeplant worden als het niet vriest. Zo eisen ze in warme voorjaarsweken en zomer minder onderhoud.
 

Omplanten van kuipplanten

Omplanten van kuipplanten kan uitstekend in februari, om vast wat kleur in de tuin te brengen kun je al wat violen, primula’s en voorgetrokken bloembollen in een pot zetten. Let wel op een goeie afwatering van de pot, er moet een gat in de onderkant zitten.
 

Bomen snoeien

Appels en peren kunnen nu gesnoeid worden, de pruim en kers pas na of tijdens de bloeiperiode!
De meeste heesters die in of na de zomer bloeien snoei je nu ook, wij wachten hiermee liefst tot laatste week februari om de kans op strenge vorst zoveel mogelijk te vermijden. Voorjaarsbloeiende heesters kun je door snoeien, om zo bloei te houden dit jaar. Mocht je zwaar willen snoeien wacht dan tot na de bloei, of heb er vrede mee dat je een jaar geen bloemen hebt.
De druif, kiwi, esdoorn en berk nu niet meer snoeien!  

Lees meerReacties (1)

Reacties

cheap_cialis
cheap cialis, for organic aromatherapy oils to profit.
2016-11-04 12:10:28