Herfst in uw tuin

Geplaatst op: 22-10-2015 14:34:49

Het is weer echt herfst in Nederland, dan denk je al gauw aan grauw en koud winderig weer en donkere dagen. Maar het is juist een kleurrijk seizoen!

Bomen verkleuren mooi, sierappels spatten kleur de omgeving in, de laatste bloeiers in de borders contrasteren mooi met de afstervende beplanting en de paddenstoelen sieren menig  bospad en verterend groenafval in de tuin! Daarnaast is het voor de hovenier de tijd om bomen en heesters in tuinen aan te planten! Niks saais aan dus, super leuk juist!
 

Pot en terras

De boel een beetje extra opfleuren kan nooit kwaad. Op ons tuincentrum zijn weer volop violen, heide en mooie groenblijvers  te verkrijgen, ook kalebassen zorgen voor kleur! Zo kun je het terras toch lekker fris aankleden! Een beetje vorst zal deze planten niet deren, dus je hebt er volop plezier van tot ver in de winter.
 

Maak uw gazon klaar voor de winter

Wanneer je nog geen najaars bemesting hebt gedaan, doe het dan nu! Het gras gaat dan goed doorvoed de winter in en daar heb je in het voorjaar weer veel plezier van. Sneller groen en minder mos, wie wil dat nou niet?
Haal afgevallen blad altijd van het gazon, zo voorkom je verstikking van het gras en de grond.
 

Borders opnieuw beplanten

Borders kunnen nu prima aangepast, omgeplant en nieuw beplant worden. Vooral voor heesters, coniferen en bomen is dit de tijd om te planten. Het scheelt veel zorg qua water geven in het nieuwe groei seizoen. Ook vaste planten kunnen nu prima geplant en omgeplant worden.
Eventueel blad in de borders kun je gewoon laten liggen tot het voorjaar. Het werkt als een natuurlijke bescherming.
Hulp nodig in de tuin? Neem hier contact met ons op.
 

Opening kerstshow tuincentrum

Ook dit jaar organiseren wij in samenwerking met Tuincentrum Gernell weer een kerstfair waarmee de kerstshow officieel geopend wordt. Het beloofd weer een gezellige dag te worden met verschillende stands en volop ideeën om sfeer en decoratie in uw huis te brengen.
Op vrijdag 13 november van 15.00 uur tot 21.00 uur ben je van harte welkom!
Kijk hier voor de deelnemende bedrijven
 

Bollen planten voor het voorjaar

Je tuin in het voorjaar een boost van kleur geven kan met verschillende vaste planten, maar ook met bloembollen! Plant ze nu voor een fantastisch resultaat in  het voorjaar. Mocht je er geen plek voor hebben of het gewoon teveel werk vinden kom dan in onze pluktuin genieten van alle kleurenpracht en neem een bosje mee naar huis!

 

Lees meerReacties (0)

Reacties

Dit item heeft nog geen reacties.