Buitenkeuken op maat

Geplaatst op: 17-08-2015 14:12:10

Klaar met de vakantie? De tuin weer in!

Goede vakantie gehad? Welkom terug! Gelukkig kun je dankzij het mooie weer nog even acclimatiseren in je eigen paradijs. Mocht je de moed gevonden hebben om weer aan de slag te gaan, dan kun je onderstaande tips wellicht gebruiken om er wat moois van te maken!
 

Buitenkeuken op maat

Buitenkeuken op maat

Nu de tuin door middel van veranda’s en overkappingen steeds meer de rol krijgt als buitenkamer  begint ook de buiten keuken zijn intrede te doen in de tuin. Want wat is er nou leuker dan je eigen geteelde groentes en kruiden te bereiden in je eigen tuin?  Naaste de kant en klare systemen van Woodvision plaatsen wij ook buitenkeukens op maat! Dit seizoen hebben wij al diverse maatwerk projecten opgeleverd, en we helpen jou ook graag met je wensen. Zo kunnen we bbq’s inbouwen, koelingen aanbrengen, wastafels, noem maar op. Laat je creativiteit de vrije loop en wees vrij in de materialen die je wilt gebruiken.  Dat is toch top!
 

Gazon inzaaien

Naast de gangbare werkzaamheden aan het gazon als maaien en bemesten is augustus de maand om het gazon opnieuw in te zaaien, zo heeft u voor de winter nog een nette dichte grasmat.
Gernell Hoveniers helpt je graag bij het aanleggen van een nieuw gazon, schroom niet om eens een vrijblijvende offerte aan te vragen voor een strak gazon!
 

Oude planten uit borders

De beplanting in de tuin zal deze maand in pracht en praal af gaan nemen, toch kunt u langer van de borders genieten door oude bloemen uit vaste planten te knippen en hogere beplanting wat steun te geven.
Grassen en herfstbloeiers komen nog aan de beurt, dus kijk uit dat u deze niet beschadigd!


Beplanten van de tuin

De maanden september en oktober zijn uitstekend om nieuwe vaste beplanting in de tuin aan te gaan brengen. Om dit te doen is het wel zaak om een goed plan op te stellen waarin bloeiperiodes type beplantingen en bloeikleuren zijn opgenomen.
Geen verstand van het zeer uitgebreide aanbod aan planten? Wij helpen natuurlijk graag met je wensen! Kijk hier maar eens wat we voor je zouden kunnen betekenen.


Een jarigen / Perkplanten

Perkplanten die wat minder beginnen te worden kun je er weer bovenop helpen door te bemesten. Haal sowieso de oude bloemen uit de perkplanten, dit stimuleert ze om nieuwe bloemen te maken.
 

Tuin snoeien

Voor 1 september dienen alle groenblijvende heesters, hagen, buxus enconiferen gesnoeid te worden. U mag nu de berk, esdoorn, notenboom en druif snoeien. Dit mag tot eind december. (Dit geldt niet voor de Japanse Esdoorn, deze snoeit u in de zomer).
De lavendel snoeit u nu ook, het gaat er om dat alle oude bloemstelen worden verwijderd, in maart snoeit u deze nog verder terug.
Geen idee waar ik het over heb maar groeit de tuin wel langzaam dicht? Bekijk hier de tuin onderhoud opties.


Veel plezier!

Lees meerReacties (0)

Reacties

Dit item heeft nog geen reacties.