Tuinonderhoud tijdens uw vakantie

Geplaatst op: 10-06-2015 09:58:29

De langste dag is alweer in aantocht, volop bloei in de tuin, de zomer kan nu echt beginnen! Ook in juni is er weer genoeg te doen in de tuin.
 

Vakantie plannen?

Nog even en de vakantie tijd breekt weer aan, lekker natuurlijk, maar in de tuin blijft er gewoon werk. Gernell Hoveniers helpt je graag de boel onder controle te houden met een speciaal vakantie abonnement. Vooraf bepalen we de prijs, zodat je zorgeloos weg kunt en na de tijd niet voor verassingen komt te staan! Neem vrijblijvend contact met ons op.
 

Tuin onderhoud vakantie

 

Gazon bemesten

Na de voorjaarsbemesting in maart mag er nu weer bemest worden, gebruik organische meststoffen die meerdere maanden voeding af kunnen geven. Bemesten doe je het liefst voor de regen uit.
 

Gazon aanleg

Juni is een ideale maand om een gazon in te zaaien, de grond is nu lekker warm waardoor het zaad snel kiemt en onkruid minder kans maakt. Gernell hoveniers helpt u graag met de aanleg van uw nieuwe gazon! Klik hier voor meer info.
Ook halen we dagelijks verse graszoden bij Tuincentrum Gernell. Wilt u ze liever zelf ophalen? Bestel dan hier uw graszoden.

Vijver onderhoud

De vijver komt pas laat op gang dit jaar door het koude weertype. Planten die te groot worden kunt u deels verwijderen. Mocht uw vijver nog wat groen zijn, heb dan nog even geduld voor u over gaat tot actie, als de planten weer op gang zijn kan dit vanzelf wegtrekken.
 

Uw haag snoeien

Hagen mogen deze maand weer gesnoeid worden, doe dit rond de langste dag. De hagen lopen daarna weer fris uit, later in de zomer snoeien we nog een keer. Probeer voor coniferen en buxus hagen bewolkte dagen uit te zoeken. Zo worden ze minder snel bruin. Heesters die uitgebloeid zijn mogen ook gesnoeid worden mocht dat nodig zijn.
 

Schade door ongedierte 

Als het warmer wordt neemt het aantal luizen en insecten ook explosief toe, het is de natuur, maar soms veroorzaken ze veel schade. Er zijn voldoende bestrijdingsmiddelen verkrijgbaar in ons tuincentrum, mocht u professioneel en bekwaam willen bestrijden, dan staat Gernell Hoveniers voor u klaar
 

Lees meerReacties (0)

Reacties

Dit item heeft nog geen reacties.