Werken in de tuin

Geplaatst op: 20-05-2015 08:58:59

De tulpen in de tuin zijn weer uitgebloeid, de vogels zitten op hun nest, het is mei! Op en top voorjaar de afgelopen weken, dus weer volop werk in de tuin!

 

Werken in de tuin

 

Gazon onderhoud mei

We hebben via onze Facebook pagina al wat tips gegeven om uw gazon te onderhouden en er komen er nog meer! Gazon onderhoud wordt vaak niet goed uitgevoerd waardoor de mat vervuild raakt met mos en onkruiden. Om deze minder kans te geven moet het gazon op 4 cm worden gemaaid. Een regelmatige bemesting is ook noodzakelijk om voldoende groei in het gras te houden. We doen dit drie keer per jaar. Voorjaar, zomer en najaar met organische meststoffen. Onkruiden in het gazon zijn goed te verwijderen, uw hovenier kan dit op een verantwoorde manier voor u doen!
 

Vijver komt tot leven

De vijver komt weer tot leven, zorg dat er altijd voldoende planten in de vijver aanwezig zijn. Deze houden de waterkwaliteit op peil. Daarnaast is het zaak om de vissen met mate te voeren.
 

Borders beplanten

Heesters, coniferen en bomen kunnen niet meer omgeplant worden. Voorjaarsbloeiende heesters kunnen nu gesnoeid worden, als ze uitgebloeid zijn. Eventuele vorm snoei kan nu ook weer aanvangen. (buxus alleen bij bewolkt weer)
Een of tweejarige zaadmengsels kunnen worden aangebracht op lege stukken border of in potten.
 

Ongedierte bestrijden

We kunnen niet zonder ze, maar ook niet met ze. Luizen, kevers, larven zorgen allemaal voor schade in beplanting. Voor sommige is een biologische oplossing voldoende, voor andere is wat zwaarder geschut nodig. Gernell Hoveniers helpt u hier graag bij en doen dit op een verantwoorde manier! Neem contact met ons op voor advies. 
 

Voor de kinderen!

30 mei 2015 gaan we bloemetjes zaaien bij Tuincentrum Gernell! Kom gezellig langs met de kinderen, ze mogen gratis een bloemenperkje inzaaien waar ze later in het seizoen bloemen uit kunnen plukken. Hartstikke leuk en leerzaam!
 

Lees meerReacties (0)

Reacties

Dit item heeft nog geen reacties.